Opening De Boekweit

Donderdag 17 oktober 2024

De Boekweit: nieuwe ontmoetingsplek voor wonen, werken en welzijn in Nijmegen feestelijk geopend

Met het aansnijden van de wonen-werken-welzijn taart werd verzamelgebouw ‘De Boekweit’ op woensdag 16 oktober feestelijk geopend door Ina Hol (WerkBedrijf), Ronald Leushuis (Talis) en Thomas de Haas (DROOM!). 

Medewerkers en genodigden waren erbij om de feestelijke opening mee te maken. De Boekweit, gelegen aan de Boekweitweg in Nijmegen, is getransformeerd van sociale werkvoorziening naar nieuwe ontmoetingsplek in de wijk Winkelsteeg. Een plek waar wonen, werken, welzijn en ontmoeting samenkomen. Het verzamelgebouw huisvest verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder 2dA, MAAK24, Cycloon, Talis, Bindkracht10, DZN, WerkBedrijf en restaurant DROOM!. 

Deze nieuwe ontmoetingsplek in Winkelsteeg zorgt voor regionale verbinding en stimuleert sociale participatie. Het verzamelgebouw biedt ruimte voor samenwerking en ontmoeting tussen wijkbewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Winkelsteeg en daarbuiten. 

“Door samen plekken te creëren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, dragen wij bij aan prettige en duurzame buurten waar mensen naar elkaar omkijken,” zegt Ronald Leushuis, bestuurder van Talis.

Ina Hol voegt hier namens WerkBedrijf Rijk van Nijmegen aan toe: “Met de focus op wonen, werken en welzijn kan De Boekweit een belangrijke bijdrage leveren aan de sociale en economische ontwikkeling van Winkelsteeg. De aanwezigheid van restaurant DROOM! maakt het bovendien een prettige plek waar mensen elkaar informeel kunnen ontmoeten.”

Opening De Boekweit