Rondetafelgesprek Open Hiring: succesvol in de regio

Donderdag 3 oktober 2024


Managers en recruiters van acht ondernemingen spraken vorige week onder leiding van StartFoundation over Open Hiring: een nieuwe manier van werven zonder sollicitatieprocedure. Geen cv's, brieven of uitgebreide gesprekken. Denkt iemand dat hij de baan aankan? Dan krijgt hij de baan. BuyBay uit Wijchen werkt met deze methode en ziet goede resultaten. 

Hoe werkt Open Hiring?

Jos van Delft, projectleider Open Hiring bij de Start Foundation, vertelde hoe Open Hiring werkt: je hebt een vacature en geeft aan wat een medewerker minimaal moet kunnen. Een kandidaat bepaalt zelf of hij geschikt is en krijgt de baan. Zo’n werving gaat zonder brieven, cv’s of lange procedures.

Praktijkvoorbeeld: BuyBay

BuyBay uit Wijchen past deze manier van werven met succes toe. Ze kregen bijvoorbeeld 54 reacties op één vacature en nemen elk jaar ongeveer 30 mensen aan via Open Hiring. In het begin was het even wennen, maar nu bespaart het hen tijd. Het personeelsverloop is vergelijkbaar met andere wervingsmethodes. 

Open Hiring in Nederland

Inmiddels werken in Nederland meer dan 250 werkgevers met Open Hiring en hebben bijna 800 mensen op deze manier een baan gevonden. Dit is een win-winsituatie voor werkgevers en werknemers. Werkgevers komen direct in contact met werkzoekenden én laten zien dat ze inclusief ondernemen. Werkzoekenden krijgen, ongeacht hun verleden, een eerlijke kans op werk. 

Meer weten over Open Hiring?

Neem dan contact op met: 

  • Sheila Evers, Commercieel Manager WerkBedrijf, s.evers@wbrn.nl of 06-5290 3483 
  • Anne Pet, Adviseur Werkgeversdiensten UWV, anne.pet@uwv.nl of 06 1131 5273 
  • Jos van Delft, Projectleider Start Foundation, jos.vandelft@startfoundation.nl of 06-1446 8326
Rondetafelgesprek Open Hiring: succesvol in de regio