WerkBedrijf draagt bij aan vermindering CO2-uitstoot

Dinsdag 3 september 2024

WerkBedrijf hecht veel waarde aan een duurzamere toekomst. We werken daarom samen met de gemeente Nijmegen, iRvN, DAR en ODRN aan het doel om in 2030 energieneutraal te zijn. We zijn hiervoor als verbonden partij met de gemeente Nijmegen mee-gecertificeerd voor de CO2-prestatieladder. Dat betekent dat we elk half jaar onze CO2-uitstoot meten en maatregelen nemen om deze te verminderen.

Mooie resultaten en plannen
In 2023 hebben wij samen maar liefst 80% minder CO2 uitgestoten ten opzichte van het referentiejaar 2019. Daarmee dragen we binnen onze mogelijkheden serieus bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. Maar we blijven niet stilzitten. Vastgoed van de gemeente Nijmegen bekijkt mogelijkheden om steeds verder van het aardgas af te gaan. DAR wil in 2025 overstappen op biodiesel.

Meer informatie
Meer cijfers en inzichten over de footprint staan in de infographic die de gemeente Nijmegen heeft laten maken. Benieuwd hoe de gemeentelijke organisatie minder CO2 wil uitstoten de komende jaren? Kijk dan op de website van de gemeente Nijmegen.

WerkBedrijf draagt bij aan vermindering CO2-uitstoot