“We zoeken mensen die onze gasten een onvergetelijke dag willen bezorgen”
In 2019 kreeg Wijchen er een grote, nieuwe werkgever bij: Thermen Berendonck. Voordat zij hun deuren konden openen, moesten er ruim 200 vacatures worden vervuld. “Keukenhulpen, koks, schoonmakers, receptionisten. Voor verschillende functies zochten we mensen. Een immense klus”, vertelt hr-adviseur Chantal Grootjen.
Grote wervingsactie
Een grote wervingsactie werd op poten gezet. Om geschikte kandidaten te vinden, schakelde Thermen Berendonck de hulp in van WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en UWV. Chantal: “Samen organiseerden we informatiebijeenkomsten en spraken we tijdens speeddates met bijna 100 mensen. Ongeveer de helft daarvan is ook daadwerkelijk aan de slag gegaan bij ons.”
Zelf mensen opleiden
Het bleek de start van een fijne samenwerking. Zo werkte Thermen voor een recent personeelsvraagstuk weer samen met WerkBedrijf. Chantal legt uit: “De laatste tijd merken we dat het steeds lastiger is om gekwalificeerde masseurs te vinden. We besloten om zelf mensen te gaan opleiden tot masseur. WerkBedrijf en UWV verzorgden de werving van kandidaten.
En met succes: inmiddels zijn er zes mensen gestart met hun opleiding. Hebben zij straks hun diploma? Dan kunnen ze bij ons aan de slag.”
Samenwerken in de regio
Chantal: “WerkBedrijf kent ons goed, weet wat we bieden én wat we zoeken. Dat maakt samenwerken heel prettig. De Thermen heeft meerdere vestigingen in Nederland. Als ik de arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen vergelijk met de andere regio’s dan is de samenwerking met WerkBedrijf en UWV hier echt uniek. Ik ervaar geen eilandjes en ze nemen zelf veel initiatief.”
Gastvrijheid is belangrijk
“Als we personeel aannemen, dan kijken we niet naar iemands achtergrond. We zoeken mensen die het fijn vinden om onze gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Gastvrijheid is belangrijk. Maar je moet ook flexibel zijn. We zijn 365 dagen per jaar open. Dat betekent dat je soms ook avonden, weekenden of feestdagen moet werken. Natuurlijk zorgen we voor een goede balans tussen privé en werk. Want als dat niet goed zit, merkt de gast dat ook.”
Nieuwe functies creëren
Soms wordt een functie aangepast, zodat deze beter bij iemand past. Een jobcoach begeleidt dit proces. Chantal: “Je koppelt bepaalde werkzaamheden los van een functie, waardoor een nieuwe functie ontstaat. Zo kunnen we mensen tóch een werkplek bieden. Je ziet de collega ontwikkelen en opbloeien. En soms letterlijk van achter de schermen doorgroeien naar een functie op de voorgrond. Dat we daaraan kunnen bijdragen als werkgever maakt me trots.”